TEXELPEDIA

Welkom op Texelpedia

Een klassieker opnieuw uitgebracht.

De klassieke eilandgids van Hugo Bakhuys-van den Brink in een nieuw jasje. Emeritus-hoofdredacteur Harry de Graaf van de Texelse Courant noemde de oorspronkelijke uitgave in 2002 een onmisbare leidraad, “niet alleen voor de badgast, maar ook voor de nieuwe inwoner”.

Omgaan met Texelaars kost €7,95 en is te bestellen via Het Eiland of bij de boekhandel.Op Texel gebeurt elke dag wel iets.

In het nieuwe boek van Texelpedia beschrijft Pip Barnard 366 gebeurtenissen, één voor elke dag van het jaar.
Samen geven deze nieuwsberichten een inkijkje in de geschiedenis van het eiland, in goede en slechte tijden.

366 dagen Texel kost €18,50 en is te bestellen via Het Eiland of bij de boekhandel.

de online encyclopedie over het eiland Texel


Texelpedia is een online encyclopedie over het eiland Texel, zijn geschiedenis en bewoners, cultuur, nieuws en andere wetenswaardigheden.

Texelpedia is door iedereen aan te vullen, uit te breiden en te corrigeren. Het is daarvoor noodzakelijk een inlogcode aan te maken. Informatie voor de online encyclopedie kan ook worden toegestuurd via info@texelpedia.nl.

Texelpedia is niet de plaats voor het uitvechten van persoonlijke vetes, voor politieke uitlatingen, voor oever- of zinloze discussies of voor commercie. Daarvoor zijn voldoende andere kanalen beschikbaar. Dergelijke bijdragen kunnen zonder verdere opgave van redenen worden verwijderd.

Actueel

Geschiedenis van dag tot dag

(zie hiervoor ook Texelpedia op Facebook)

(meer dagen)

Stadsrechten

In 2015 werd gevierd dat Texel stadsrechten kreeg. Lees meer hierover onder 1414.

RSS-feed

Het is mogelijk een RSS-feed te ontvangen, elke keer als iets aan de encyclopedie wordt toegevoegd.(www.texelpedia.nl/feed)

Nieuw

Nieuw toegevoegd:

Uitgebreid:

Auteursrecht

Het uitgangspunt is dat alle tekst en illustraties die op Texelpedia worden geplaatst vrij zijn van auteursrecht, tot het publiek domein behoren en zonder meer kunnen worden gereproduceerd. Bij twijfel kunnen tekst en illustraties worden verwijderd.

Gemeente Texel

De officiële website van de gemeente Texel vindt u via www.texel.nl.

Themapagina's

De themapagina's aan de zijkant zijn bedoeld als wegwijzers, om het vinden van specifieke informatie over enkele grote thema's terug te vinden, en als inleiding op de steeds groeiende hoeveelheid achterliggende informatie. De verschillende thema's staan niet vast, het kan zijn dat er in de loop van de tijd thema's bijkomen of afvallen. Het zoeken van informatie over een bepaald onderwerp kan natuurlijk ook met de zoekfunctie. De themapagina's zelf kunnen niet gewijzigd worden, de achterliggende pagina's natuurlijk wel. Voor wijzigingen en aanvullingen op themapagina's, of voor het zelf invullen van een thema, kan contact worden opgenomen met info@texelpedia.nl.

Werk in uitvoering

De betaversie van Texelpedia is online gegaan met Pasen 2011. Sindsdien is hard gewerkt aan het verzamelen en invoeren van informatie onder de in de sidebar vermelde thema's. Deze zijn bedoeld als wegwijzer in de online encyclopedie. In verband met een spamaanval is Texelpedia vanaf Kerst 2011 geruime tijd offline geweest. Op 17 mei 2012 (Hemelvaartsdag) ging de site weer online. Na verhuizingen, vernieuwingen en onderhoud wordt in de zomer van 2015 aan een nieuwe versie gewerkt, die per 1 november online is. In verband met het verhuizen van de server moest veel informatie opnieuw worden ingevoerd.

Het kan zijn dat sommige pagina's nog niet bestaan en sommige verwijzigingen nog niet werken. Een overzicht van de voortgang is te vinden op de pagina over Texelpedia.


Navigatie

Voorpagina

Thema's

QR Code
QR Code start (generated for current page)